Terveydenhuollon logistiikka​

Terveydenhuollon logistiikka on sisälogistiikkaa sairaalaympäristössä ja hyvinvointialueilla. Siihen kuuluu sisälogistiikan perustehtäviä eli tavaran vastaanottoa, hyllytystä, varastointia, keruuta ja lähettämistä edelleen – siis tavaran ja materiaalien varastointia ja liikuttelua oikea-aikaisesti sairaalan sisällä tai koko hyvinvointialueella.

Kun sairaalan tai terveydenhuoltoalan yrityksen varastointi ulkoistetaan erilliseen keskusvarastoon ja logistiikan ammattilaisten hoidettavaksi, tilaa vapautuu muuhun käyttöön ja hoitajat voivat keskittyä omaan ydintehtäväänsä eli hoitamiseen.

Terveydenhuollon sisälogistiikan hoitaminen keskitetysti nostaa sairaalan kokonaistehokkuutta, sillä silloin henkilökunta voi keskittyä hoitamaan potilaita tehokkaammin. Heidän ei tarvitse työkseen miettiä logistiikkaa ja yrittää kehittää sitä.

Tehokkaat materiaalivirrat ja kustannussäästöt kulkevat käsi kädessä. Terveydenhuollon logistiikkaan panostettaessa materiaalien saatavuus paranee toiminnan täsmällisyyden ja saldotarkkuuden kautta. Ei tule turhia ohitilauksia ja myös hankinnat tehostuvat.

Sairaalaympäristössä on erityisvaatimuksia vasteaikoihin eli tavaraa pitää pystyä toimittamaan hyvin nopeasti, jopa parissa tunnissa. Silloin nousevat poikkeuksellisen tärkeiksi vaatimuksiksi keräilytarkkuus ja vasteaika. Kanssamme prosessi suunnitellaankin etukäteen tarkasti, jotta kaikki sujuu niin kuin pitää.

Potilasturvallisuus ja toiminnan kriittisyys korostuvat erityisesti leikkausosastolla, sillä kyse ihmishengistä.

HUBin palvelut sairaalan sisälogistiikkaan ja terveydenhuoltoalalle

  • Hyllytyspalvelut
  • Hoitologistikko-palvelu
  • Materiaalin hallinta
  • Logistiikkakeskuspalvelut 
  • Ulkoinen jakelutoiminta
  • Terveydenhuollon setityspalvelu

Hyllytyspalvelu on täyttämistä ja ylläpitoa

Sairaalan sisälogistiikassa tarvittavat materiaalit toimitetaan rakennuksen sisällä kohteeseen, joka voi olla esimerkiksi hoitajan huone tai materiaalihuone.

Hyllytyspalvelussa täytämme hyllyjä sekä ylläpidämme tuotteiden ja valikoiman oikeaa määrää. Kun materiaalit vaihtuvat, päivitämme tuotetiedot aina oikeiksi. Ylläpito tarkoittaa tuotteiden fyysistä ylläpitoa eli teemme hyllymerkinnät ja poistamme vanhat, jotta hoitajilla on aina käytössään tarvittavat tuotteet ja niistä oikeat tiedot. Henkilökunta näkee hyllyn reunasta selkeästi, mitä tuotteita on missäkin kohdassa.

Hyllytyspalvelussa on oleellista, että tuote on hoitajaa varten hyllyssä oikeassa paikassa, juuri oikeaan aikaan. Turhat materiaalit on viety pois häiritsemästä ja tilaa viemästä.

Hoitologistikkopalvelu lääkäreiden ja hoitajien tukena

Hoitologistikot toimivat yhteistyössä lääkäreiden ja hoitajien kanssa ja hoitavat sairaalan operatiivisen toiminnan ytimessä tarvikkeiden käsittelyä. He huolehtivat esimerkiksi siitä, että vanhenevat tuotteet poistetaan käytöstä ja uudet tulevat tilalle.

Näistä tehtävistä hoitologistikko huolehtii:

  • Leikkausosastolla steriilivaraston materiaalin hallinta
  • Työvälineiden logistiikka
  • Tuotteiden eräpäiväseuranta: tuotteet siirtyvät ajallaan kiertoon
  • Huolehtii tarvikesettien keräilystä ja toimittamisesta leikkaussaleihin ja toimenpidehuoneisiin 

Hoitologistikon tehtävänä on varmistaa, että kaikki tarvittavat instrumentit ovat oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja erityisesti, että tuotteet ovat käyttökelpoisia. Koulutettu työntekijämme vastaa siitä, että materiaalit ja tarvikkeet ovat oikeilla paikoilla.

Toimintaympäristö, esimerkiksi steriili leikkausosasto, asettaa toiminnalle erityisvaatimuksia, joihin hoitologistikkomme ovat erikoistuneet ja valmistautuneet.

Materiaalin hallintaa ja varastoinnin osaamista

Kokeneena logistiikkayrityksenä HUB hallitsee varastoinnin perusprosessit kaikkine vaiheineen. Tarjoamme asiakkaallemme laadukkaat ja kokonaisvaltaiset varastointipalvelut kulloisenkin tarpeiden mukaan. Automaatio ja digitalisaatio tuovat lisäarvoa myös terveydenhuollon logistiikkaan. 

Varastointipalvelumme tukee terveydenhuollon asiakasta kokonaisvaltaisesti aina materiaalien vastaanotosta varastointiin ja tavaroiden kuljettamiseen niiden käyttöpaikkaan oikeaan aikaan.

Huolehdimme sekä varastotilojen että työvoiman riittävyydestä, jolloin asiakkaamme voi keskittyä ydintoimintaansa.

Varastointikumppanina uskomme vankkumattomasti yhdessä tekemiseen ja kehittämiseen sekä kumppanuusmaiseen toimintaan, jossa molemmat osapuolet hyötyvät onnistumisista.

Varmaa jakelutoimintaa koko hyvinvointialueella

Hoidamme kaiken ulkoisen jakelutoiminnan osaavan ja laajan alihankintaverkostomme kautta. Voimme esimerkiksi hoitaa tuotteiden ja materiaalien jakelun hyvinvointialueiden alueella kattavasti ja varmasti.  

Mitä on setitys ja kuinka se liittyy terveydenhuoltoon?

Setitys on sitä, että varastosta toimitetaan työntekijälle juuri hänen tarvitsemansa materiaalit ja työkalut valmiina kokonaisuuksina oikeaan paikkaan ja oikeaan aikaan. Toimitamme esimerkiksi leikkaussaliin valmiita settejä, joissa on oikea määrä etukäteen määritettyjä tuotteita oikeilla paikoillaan. Silloin lääkärillä tai hoitajalla on kaikki tarvitsemansa käsillä mutta ei mitään turhaa.

Varastoista materiaalit tuodaan kohteisiin säännöllisesti. Myös käytetyt materiaalisetit kerätään pois.

Setityksessä korostuu yhteistyö hoitajien, lääkäreiden ja kirurgien kanssa, sillä loppukäyttäjältä saadaan tieto kuhunkin settiin tarvittavista tuotteista ja työvälineistä.

Haluatko tehokkuutta logistiikkaan?
Autamme mielellämme!

Jätä yhteydenottopyyntö, niin kerromme lisää siitä, miten voit kehittää terveydenhuollon logistiikkaa osaavan kumppanin kanssa.

HUB logistics lyhyesti

Olemme suomalainen logistiikkapalvelujen innovaattori, jolta saat tarpeidesi mukaiset räätälöidyt logistiikan palvelut materiaalien ja tiedon hallintaan. Verkkokauppiaan kumppanina HUB on reilu, osaava ja hyötyä tuova kumppani. Panostamme sekä nopeuteen että toimitusvarmuuteen.

Palvelutarjonnallamme voidaan kattaa yrityksen logistinen prosessi alusta loppuun: ohjauksesta ja kehityksestä aina toteutukseen asti. Tutustu varastointi-, automaattivarasto-, sisälogistiikka- ja puupakkauspalveluihin sekä toimitusketjukonsultointiin.

Scroll to Top