Samu Tura – Lähetyskoordinaattori

Dispatch co-ordinator Samu Tura HUB logistics

Lähetyskoordinaattori Samu Tura huolehtii, että HUB:n Kotkan yksikön lähetykset lähtevät oikeaan aikaan oikeaan paikkaan. Työ on vastuullista ja hektistä, mutta se ei haittaa – päinvastoin ne ovat liikkuvaisen nuoren miehen mielestä yksi työn suola.

Samu Tura aloitti työt HUB:n Kotkan yksikössä ensi alkuun työharjoittelijana syksyllä 2014. Ammattikoulussa logistiikan perusopintoja suorittava Samu sai vinkin, että HUB:lta voisi löytyä harjoittelumahdollisuus. Kahden kuukauden mittainen harjoittelupaikka löytyi ja Samu tarttui tilaisuuteen. Työharjoittelun päätyttyä hänet vakinaistettiin. Vaikka logistiikkaopinnot vielä jatkuivat, sujui opiskelu hyvin myös vakituisten töiden ohella.

”Tulin työharjoitteluun henkilöstövuokrausyrityksen kautta ja työllistyin ensimmäisen vuoden vuokrayrityksen kautta, ennen kuin siirryin HUB:n työntekijäksi. Harjoittelun alussa tein apurin töitä lisälaitepakkaamossa, josta siirryin varaosapakkaamoon. Sain kokeneemmalta kollegalta perehdytyksen ja parin viikon päästä pääsin tekemään hommia itsenäisesti.” kertoo Samu.

Nyt Samu on työskennellyt HUB:lla liki kahdeksan vuoden ajan. Hän on ennättänyt tekemään useita eri työtehtäviä eri tehtävänimikkeillä pumppupakkaajasta varaosapakkaajaksi ja edelleen lähtevän tavaran keräilystä ja vastaanotosta trukkikuskiksi, pyöräkuormaajan kuljettajaksi, lähtevän tavaran tarkastajaksi sekä varastohenkilöstön tiiminvetäjäksi.

”Olen tehnyt koko työurani HUB:lla ja matkaan on tarttunut kaikenlaista. Nykyinen työtehtäväni on lähetyskoordinaattori. Vastuullani on kaikki yksikkömme kautta maailmalle lähtevät lähetykset. Teen tiiviisti yhteistyötä asiakkaan kanssa. Saan heiltä tiedot lähetyksistä, jonka jälkeen valmistelen lähetykset lähtövalmiiksi yhdessä HUB:n henkilöstön kanssa. Ohjaan lähetyksien noutajat oikealle lastauspaikalle ja ohjeistan lastaushenkilökunnalle mitkä lähetykset menevät mihinkin rekkaan.”

Työnantaja on vuosien varrella järjestänyt koulutuksia, joihin Samu on osallistunut. Esimerkiksi perinteiset ensiapukoulutukset ja työturvallisuuteen liittyvät koulutukset ovat suoritettuina. Samu ei ole epäröinyt ottaa vastaan uusia työtehtäviä ja lisävastuuta.

”Kaikki uusi aina kiinnostaa ja tykkään oppia uutta. Mielestäni kouluttautuminen on tärkeää ja osallistun mielelläni ammattitaitoa täydentäviin koulutuksiin, mikäli niitä osuu eteen. Toki töitä tekemällä oppii paljon ja olen oppinut logistiikasta paljon HUB:n vuosina. Olen suorittanut logistiikan perusopinnot, johon on töiden kautta tullut syvyyttä. Tällä hetkellä perehdyn tuotannonsuunnittelijan tehtäviin eli jotain uutta on taas luvassa työnkuvaan. Opettelemalla tuotannonsuunnittelijan tehtävät osaamiseni kasvaa edelleen ja saan lisäksi syvemmän ymmärryksen prosesseistamme.”

Työn hektisyys, yhteistyö erilaisten ihmisten kanssa ja työn vastuullisuus pitävät mielenkiinnon yllä

Lähetyskoordinaattorin työssä päivät ovat erilaisia. Jokainen päivä poikkeaa aina edellisestä. Työpäivät rytmittyvät paljolti kuljetusten aikataulujen mukaisesti. Laajemmin katsottuna isot projektit tiedetään ennakkoon ja toimintaa voi suunnitella etukäteen priorisoiden tulevan työviikon tehtäviä. Samun mielestä juuri työpäivien erilaisuus on yksi työn suola.

”Koskaan ei tiedä mitä päivä tuo tullessaan. Pelasin nuorempana jalkapalloa ihan tosissaan ja olen luonteeltani melko sähikäinen. Liikkuvainen ja vaihteleva työ siis sopii minulle erinomaisesti. Askeleita kertyy päivän aikana melkoinen määrä ja päivän aikana saa olla jaloillaan. Hyvä fyysinen kunto ei tässä tehtävässä ole pahitteeksi.”

Lähetyskoordinaattorin työ vaatii tarkkuutta ja tarkkaavaisuutta, jotta kaikki lähetykset lähtevät oikeaan aikaan, oikeaan paikkaan. Omaa työtä saa muokata näköisekseen ja etsiä parhaat tavat toimia, unohtamatta sujuvaa yhteistyötä asiakkaan kanssa.

”Asiakkaan puolelta teen töitä noin 15 hengen tiimin kanssa. Kun on pieni porukka, on mahdollista päästä lähelle. Vuosien saatossa olen oppinut tuntemaan heidät ja miten heidän kanssaan on parhain toimia.”

Hyvällä huumorilla kohti tulevaa

Kotkan yksikössä on pieni porukka, joka tuntee toisensa hyvin. Yksikössä vallitsee hyvä yhteishenki ja tekemisen meininki. Tällä hetkellä Kotkassa on pinnalla projekti uuden logistiikkahallin parissa. 

”Meillä työt suoritetaan asiallisesti hyvää huumoria unohtamatta. HUB:lla parasta on kannustava ja tukea-antava työyhteisö, jossa hommat tehdään yhdessä. Ja hommat tehdään hymyssä suin. Hauskat tyypit kun laittaa yhteen, niin lopputulos ei voi olla muuta kuin hyvä. Mielenkiinnolla odotan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Logistiikkaa tullaan maailmassa tarvitsemaan aina ja uskon, että HUB tulee hienosti olemaan kehityksessä ja kilpailussa mukana.  Karhulan teollisuuspuistoon rakentuva uusi logistiikkakeskus on merkittävä investointi ja odotamme koko yksikössä kovasti sen valmistumista.”

Yksikön sisäisen hyvän yhteishengen lisäksi HUB:n yksiköiden välinen kommunikointi saa kiitosta.

”HUB:n eri yksikköjen välinen kommunikointi on viime vuosina mennyt eteenpäin. Toimimme eri paikkakunnilla, mutta apua ja konsultaatiota voi kysyä yli yksikkörajojen. Jos jollain on jossain HUB:n yksikössä ongelma, voidaan kysyä mielipiteitä ja ideoita rohkeasti muiden yksiköiden henkilöiltä ja näin etsitään ratkaisua yhdessä ongelmiin.” tiivistää Samu työpaikkansa hyviä puolia.

 

 

Jaa tämä juttu.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Scroll to Top