Kesätyöntekijät kiireen apuna – kesätöissä HUB:lla

Kesätöissä HUB:lla

Millaista on olla kesätöissä HUB:lla? Juho Jokinen ja Visa Laakso työskentelevät kesän kiireapulaisina HUB logistics:n Tampereen yksikössä. Visa on HUB:lla jo toista kesää. Viime kesänä pakkauksessa, tänä kesänä lähettämössä ja trukkipuolella. Juho puolestaan on HUB:lla ensimmäistä kesää. Hän työskentelee pakkauksessa, jossa valmiit tuotteet pakataan eteenpäin lastaukseen. Lisäksi hän pääsee tekemään tuotteille lopputarkastuksia virheettömyyden varmistamiseksi.

– Olen tämän kesän työskennellyt lähettämössä ja trukin puikoissa. Saamme järjestelmästä tiedot tavaroista ja tuotteista mitä pitää lähettää ja minne. Käymme keräämässä tuotteet varastosta, kiinnitämme tavaroihin etiketit ja pakkauslistat, jonka jälkeen ne nostetaan rekan tai kontin kyytiin eteenpäin kuljetettavaksi. Lisäksi siirrämme trukeilla pakkauksesta tulevat tavarat varastoon odottamaan keräilyä ja lähetystä, Visa kuvailee työtään lähettämössä.

– Teemme kaksivuorotyötä eli aamu- ja iltavuoroa. Aamu- ja iltaviikot vaihtelevat tasaisesti. Kesätyöntekijän näkökulmasta aamuvuorot ovat mielekkäämpiä, koska illoissa jää mukavasti vapaa-aikaa. Aamuvuorot alkavat jo kuudelta, joten päivässä jää hyvin aikaa tehdä omia asioita, Juho kertoo.

–  Pakkaamon puolella meillä on eri työpisteitä, joissa työpäivän aikana kierrämme. Työ on siten hieman vaihtelevampaa kuin lähettämön puolella. Työtehtävät merkitään työvuorolistaan, mutta toisinaan työtehtävät ja aikataulut elävät, Juho jatkaa.

Miten perehdytys ja työhön opastaminen järjestettiin?

– Meillä kummallakaan ei ollut ennestään logistiikka-alan kokemusta, mutta se ei ollut este työhön hakemiselle tai kesätöihin pääsylle. Meille järjestettiin töiden alussa hyvä perehdytys, jolloin liikuimme kokeneemman kollegan kanssa kuunnellen ja tarkkaillen. Noin kahden viikon jälkeen vakituinen työntekijä jäi rinnalta pois ja pääsimme työskentelemään itsenäisesti. Minä sain myös trukin käyttöön opastuksen täällä HUB:lla, Visa sanoo.

– Pakkauksen puolella teemme töitä pareittain, jolloin kokeneempi työntekijä on rinnalla. Harvaa työtehtävää tehdään täysin yksin. On oikeastaan ihan hyvä, että on työpari, jolta voi kysyä neuvoja ja vinkkejä, koska uusia juttuja tulee vastaan tuon tuosta ja opimme siten koko ajan lisää. Semmoisia ihan pieniäkin juttuja, joita ei itse ollut hoksannut, mutta ne vaikuttavat työn tehokkuuteen. Aluksi kaikki oli uutta ja sai haastaa itseään. Se vaan motivoi, kun oppii ja saa tekemästään työtä positiivista palautetta, Juho jatkaa.

”Kesätyöntekijät otettiin avoimesti ja tasavertaisesti vastaan. Se ei kaikkialla ole itsestäänselvyys” kertoo Juho.

Miten kesätyöntekijät otettiin vastaan?

– Olen itse HUB:lla jo toista kesää. Alusta asti kaikki kohtelivat hyvin ja ovat ottaneet kesätyöntekijät hyvin vastaan. Oli kiva tulla toista kesää, kun jengi morjestaa ja tervehtii. Oli kiva tavata vanhoja tuttuja, Visa kertoo.

– Täällä on tiivis työporukka ja työntekijät näkevät myös vapaa-ajalla mikä kertoo työyhteisön toimivuudesta paljon. Kesätyöntekijät otettiin tähän tiiviiseen porukkaan kivasti mukaan ja se on mielestäni tärkeää. Se tuo hyvää fiilistä tulla töihin, Juho täydentää.

Millaista oli olla kesätöissä HUB:lla?

– Tässä Tampereen yksikössä on rento ilmapiiri ja kaikki viihtyvät toistensa seurassa. Huumori kukkii ja työpäivät menevät jouhevasti, vastaa Visa.

–Täällä on tosiaan rento meininki ja kaikkia työntekijöitä arvostetaan. Kesätyöntekijät otettiin avoimesti ja tasavertaisesti vastaan. Se ei kaikkialla ole itsestäänselvyys. Täällä meille annettiin vastuuta ja luotettiin, meille annetaan mahdollisuus tehdä kaikkea ja kehittyä työntekijöinä. Myös se, että annetaan rakentavaa palautetta ja annetaan tilaa oppia. HUB on ollut mukava ja kehittävä työpaikka, kertoo Juho kesätyön parhaista puolista.

– Kesätöistä HUB:lla ei tule mieleen mitään huonoa sanottavaa. Kyllä tämä paras työpaikka, joka minulla tähän mennessä on ollut, Visa komppaa.

Kesätöissä HUB:lla
Visan mukaan käytännön työkokemus operatiivisista työtehtävistä on arvokasta.

Millaisia oppeja saitte kesätöistä?

Noin kolmen kuukauden kesätyörupeaman jälkeen Visan ja Juhon on aika suunnata takaisin yliopistolle, Juho tuotantotalouden opintojen ja Visa konetekniikan opintojen pariin. Molemmat korostavat kesätyön yhtenä parhaana puolena työkokemuksen saamista.

– Työkokemus itsessään on jo tärkeää tulevaisuutta ajatellen. Käytännön työkokemus operatiivisista työtehtävistä on arvokasta. Se, että on tehnyt käytännön työtä, palvelee jatkossa esimerkiksi asiantuntijatehtävissä, Visa sanoo.

– On hyvä nähdä ja kokeilla erilaisia töitä. Vuorovaikutustaidot ja tiimityöskentelytaidot kehittyvät luonnollisesti töitä tehdessä. Nämä taidot ovat ainakin itselleni tärkeitä ja arvokkaita taitoja. Näistä on varmasti jatkossa hyötyä, Juho luettelee.

 

Käy myös lukemassa HUB:n uratarinat!

 

 

Jaa tämä juttu.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Scroll to Top