Ruukki luottaa sisälogistiikassa HUB logisticsiin

Ruukki Construction Oy valmistaa teräkseen pohjautuvia rakentamisen tuotteita ja palveluja. Ruukin tavoitteena on tarjota kokonaisvaltaisia teräkseen perustuvia kate- ja ulkokuoriratkaisuja kestävän kehityksen mukaisesti toteutettaviin rakennuksiin.

Ruukki tarjoaa asiakkailleen kaiken kattavat tuotetoimitukset, joihin kuuluvat myös suunnittelu ja tekninen tuki.

HUB logistics vastaa Ruukin Vimpelin tehtaan tarvikepakkaustoiminnoista. Tuotamme Ruukille kattoturvatuotteiden ja -tarvikkeiden, kattolistojen sekä sadevesijärjestelmien varastointi-, keräily-, pakkaus- ja lähetyspalveluita sekä näiden tuotteiden tilaus- ja kotiinkutsupalveluita.

Yhteistyötä on tehty jo vuodesta 2013. Ruukin Vimpelin tehtaanjohtaja Tapio Videnoja on tyytyväinen pitkään jatkuneeseen yhteistyöhön.

– Palvelemme kuluttajia, että ammattilaisia ja tästä syystä tilanteet voivat vaihtua nopeasti viikoissa tai jopa muutamissa päivissä. Tämä vaatii ketteryyttä ja nopeaa reagointia myös logistiikkakumppanilta, jonka pitää pystyä mukautumaan joustavasti äkillisiin muutoksiin. HUB on kasvanut kanssamme ja yksi hyvä esimerkki tästä on Vimpeliin yhteistyössä suunniteltu ja rakennettu logistiikkakeskus, joka otettiin käyttöön vuonna 2016.

Videnojan mukaan erottautuminen hyvän asiakaskokemuksen perusteella on Ruukin avaintekijä. Kuuntelemalla asiakkaiden tarpeita ja toiveita sekä panostamalla digitaalisten ratkaisujen ja palveluiden kehittämiseen Ruukki pyrkii sujuvoittamaan kaupankäyntiä ja tuomaan koko prosessin lähemmäs asiakasta.

– Asiakas saa meiltä kaiken tarvitsemansa – sekä tuotteet että palvelun. Haluamme yhä vahvemmin edetä kokonaisvaltaisemman palvelun suuntaan. Uusien digitaalisten kanavien kautta asiakkaamme pääsevät parhaimmillaan seuraamaan koko prosessia: miten tuotteet liikkuvat ja missä vaiheessa tilaus on menossa. Tuomme paremman läpinäkyvyyden asiakkaidemme suuntaan. Vastaavasti me tarvitsemme läpinäkyvyyden kumppaneiltamme.

Ulkoistetun logistiikan myötä resursseja kehittämiseen

Videnojan mukaan HUB logistics on ollut aktiivisesti mukana kehittämässä Ruukin Vimpelin tehtaan logistiikkatoimintojen tehokkuutta ja vaikuttanut osaamisellaan positiivisesti toimitusketjun sekä tuotteiden laadukkuuteen.

– Toimitusvarmuus on meille merkittävä kilpailutekijä ja se on jo pitkään ollut hyvällä tasolla. Nyt myös laatuvirheet ovat vähentyneet. Seuraamme aktiivisesti laatupalautteita ja teemme korjaavia toimenpiteitä. Siten pystymme parantamaan palvelumme laatua. Meille on tärkeää, että tuotteet ovat laadukkaita ja ne toimitetaan asiakkaalle laadukkaina perille asti.

Logistiikkakumppani sitoutuu yhteisiin tavoitteisiin

Ruukille on tärkeää löytää ympärille yhteistyökumppanit, jotka ovat luotettavia ja jakavat yhteiset tavoitteet. Yhtenä esimerkkinä voisi mainita kestävään kehitykseen liittyvien CO2 päästöjen vähentämistavoitteen.

– Odotamme logistiikkakumppanilta avoimuutta, aitoa halua kehittää toimintaa ja sitoutumista. Pidän tärkeänä sitä, että yhteistyökumppanit jakavat samat tavoitteet. Tietynlainen itsekriittisyys ja oman toiminnan jatkuva kehittäminen ovat myös tärkeitä ominaisuuksia. Olemme HUB:n kanssa kehittäneet yhdessä monia asioita ja selkeästi meillä on myös samankaltaiset tavoitteet ja tahtotila tulevaisuuden suhteen.

HUB:n ja Ruukin yhteistyöhön kuuluu aktiivinen yhteydenpito. Päivittäiset palaverit vastuuhenkilöiden kanssa varmistavat, että informaatio liikkuu jouhevasti ja ajantasaisesti.

– HUB on koko ajan kiinni toimitusketjussa. Aktiivinen palaveritoiminta ja varsin tiivis yhteydenpito ovat tapoja, joilla varmistamme sujuvan toiminnan. On hienoa, että olemme vuosien saatossa pystyneet tiivistämään yhteistyötä entisestään, Tapio Videnoja summaa.

 

Ruukki Construction Oy

Ruukki Construction valmistaa teräkseen pohjautuvia rakentamisen tuotteita ja palveluja.

Ruukin tuotteita käytetään kestävän kehityksen mukaisesti rakennettavissa seinissä ja katoissa. Yritys työllistää noin 1 500 henkilöä, ja tuotantoa on 11 tehtaassa. Se toimii asiakkaiden lähellä 10 Euroopan maassa ja palvelee heitä Ruukki ja Plannja –päätuotemerkeillä. Vertailukelpoinen liikevaihto vuonna 2021 oli noin 590 miljoonaa euroa.

Ruukki on kotoisin Pohjolasta ja osa SSAB:tä, jonka kanssa yrityksellä on yhteinen arvopohja sekä pitkä kokemus teräs- ja rakennusteollisuudesta. SSAB on maailmanlaajuisesti toimiva pohjoismainen ja yhdysvaltalainen teräsyhtiö, jolla on työntekijöitä yli 50 maassa. Yhtiö on noteerattu Nasdaq Tukholmassa ja toissijaisesti Nasdaq Helsingissä.

www.ruukki.com/fin, www.ssab.com

Scroll to Top