Töissä HUBilla: Logistiikkatyöntekijä Marge Michelson

Varastotyöntekijä Marge Michelson työskentelee varastossa

Marge Michelson työskentelee Vantaan logistiikkakeskuksessa logistiikkatyöntekijänä. Hän aloitti varaosalogistiikan parissa viisi vuotta sitten. Sittemmin hän on opetellut uusia työtehtäviä logistiikkakeskuksen eri työpisteissä.

– Työtehtäviini kuuluu tilausten avaaminen, tuotteiden keräily varastopaikoilta, tuotteiden pakkaaminen ja lastaaminen sekä tavaran vastaanotto. Toisinaan teen myös inventointia ja autan automaattivaraston pakkaamossa.

– Omassa ydintehtävässäni työ on fyysistä. Sen vuoksi on mukavaa vaihtelua tehdä välillä istuvaa työtä auttamalla esimerkiksi palautuskäsittelyssä, jossa työn tempo hieman tasoittuu.

Työn monipuolisuus pitää mielenkiinnon yllä

Margen mielestä työ logistiikkakeskuksessa on vaihtelevaa ja työpäivät ovat erilaisia. Tehtäväkenttää hän kuvaa laajaksi ja monipuoliseksi.

– Aloitin työt varaosalogistiikassa, mutta palattuani äitiysvapaalta töihin aloitin opettelemalla uuden työtehtävän. Myöhemmin laajensin osaamista edelleen. Hallitsen nyt monta eri työtehtävää ja pystyn liikkumaan työpäivän aikana eri työpisteiden välillä sen mukaan, miten on tarvetta.

– Uuden opettelu on mielenkiintoista, koska uusissa työtehtävissä tulee hallita niin prosessit, työvälineet kuin järjestelmät. Olen työtehtävien laajenemisen myötä oppinut käyttämään kaikkiaan kolmea eri käyttöjärjestelmää.

Tullessaan HUB:lle Marge opetteli myös ajamaan trukilla. Vastapainotrukin hän mainitsee mieluisimmaksi kulkupeliksi.

– Monta eri työvälinettä on tullut vuosien aikana tutuksi. Osaan tällä hetkellä ajaa korkeakeräilijällä, vastapainotrukilla ja lavansiirtovaunulla. Vastapainolla ajaminen on minun lempipuuhaani. Työkaverit tietävät, että voisin ajella sillä koko päivän. Haluaisin vielä oppia ajamaan ”tönärillä” eli työntömastotrukilla. Silloin pääsisin laajentamaan työtehtäviä myös trukkitiimiin.

Sen lisäksi, että Marge on opetellut monta eri työtehtävää, hän myös kouluttaa uusia työntekijöitä.

– Kouluttaminen on mukavaa ja mielenkiintoista vaihtelua normityöhön. On hienoa, että minulla on mahdollisuus opastaa uusia työkavereita. Olen oikeastaan ihan innoissani, kun pääsen jakamaan osaamistani ja näyttämään miten asioita tehdään. Alkuun näytän itse, miten jokin asia tehdään ja sen jälkeen annan toiselle vuoron kokeilla ja opetella. Jokaiselle tulee lopulta oma tyyli tehdä asioita. Pyydänkin koulutettavia kertomaan, jos he keksivät idean, miten työtehtävän voisi tehdä paremmin.

– Työn monipuolisuus pitää mielenkiinnon yllä. Haluan oppia uutta ja kehittyä työssäni. Minusta on hienoa, että työnkuvan laajentamiseen on mahdollisuus ja työnantaja myös kannustaa siihen.

 

Joustavuutta, hyvää tiimihenkeä ja mahdollisuus vaikuttaa omaan työhön

Logistiikkakeskuksessa töitä tehdään aamusta iltaan. Marge antaa kiitosta työnantajan joustavuudelle työn ja perhe-elämän yhdistämisessä.

– Jännitin hieman äitiysvapaalta töihin paluuta, mutta se sujui jouhevasti ja muuttunut elämäntilanteeni otettiin huomioon. Työnantajan joustavuuden myötä huomasin, että työ ja lapsiperhearki yhdistyivät todella hyvin.

Kiitosta saavat myös hyvä tiimihenki ja työkavereiden päivittäinen tuki.

– Mukavat työkaverit ja välitön ilmapiiri ovat tärkeitä tekijöitä työssäjaksamisessa. Meidän tiimissämme on helppo pyytää työkaverilta apua ja puolestaan tarjota apua, jos huomaa, että toisella on kiirettä. Ympärillä on koko ajan hyvä työkavereiden verkosto.

Itsensä ja työskentelymenetelmien kehittäminen ovat Margelle tärkeitä asioita työelämässä. HUB:lla hän arvostaa mahdollisuutta vaikuttaa omaan työhön.

– Haluan löytää keinoja tehdä työni paremmin ja tehokkaammin. Ei ole vain yhtä tapaa tehdä asioita. Täällä omaan työhön saa vaikuttaa, tehdä ehdotuksia ja ideoida. Monien niin pienten kuin isojen ehdotusten kautta esimerkiksi työergonomia on parantunut ja työvaiheisiin on keksitty helpompia ratkaisuja. Fyysinen työ vaatii sen, että työskentelyolosuhteet ovat kunnossa. HUB:lla parannusehdotuksia voi tehdä matalalla kynnyksellä ja se palvelee kaikkia, kun työntekijät uskaltavat niitä tehdä.

– Minusta on mukava ratkaista ongelmia ja tykkään tarttua haasteisiin. Haluan kehittyä edelleen ja mennä uralla eteenpäin laajentamalla osaamista esimerkiksi esimiestyöhön. Koen, että HUB:lla se varmasti on mahdollista, Marge Michelson tiivistää ajatuksiaan millaista on olla töissä Hubilla.

Jaa tämä juttu.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Scroll to Top