HUB logistics on mukana Astetta alemmas-kampanjassa

HUB logistics takes part in Down a degree-campaign

HUB logistics on mukana kansallisessa Astetta alemmas -kampanjassa, jonka tavoitteena on saada vähintään 95 % suomalaisista tekemään energiatekoja ja saavuttaa pitkällä aikavälillä pysyvästi alhaisempi energiankulutus.

HUB edistää energiatehokkuutta alentamalla Vantaan logistiikkakeskuksen sisälämpötilaa, optimoimalla päivittäistä käyttösähköä sekä optimoimalla Riihimäen puupakkausyksikön ilmanvaihtoa. Toimenpiteillä on jo lyhyellä aikavälillä nähtävillä vaikutusta sähkönkulutukseen. Lisäksi henkilökuntaa kannustetaan päivittäisiin energiatekoihin.

– Järjestimme lokakuun mittaisen sisäisen kampanjan, jonka tavoitteena oli löytää niin konsernitasolla kuin yksikkökohtaisesti sopivia energiansäästötapoja, ja siten saavuttaa pitkällä aikavälillä pysyvästi alhaisempi energiankulutus, kertoo HUB logistics:n QHSE-päällikkö Sampo Arppola.

Kampanjaan osallistui työntekijöitä kahdeksasta eri yksiköstä, ja kampanja tuotti yhteensä yli 40 ideaa energiaystävällisempään toimintaan. Sampo Arppolan mielestä kampanja onnistui hyvin ja se toi mukana hyvän määrän toteutuskelpoisia ideoita niin HUB:lle kuin asiakkaillemme.

– On hienoa, että henkilökuntamme on näin aktiivisesti mukana energiansäästötalkoissa. Kampanjassa esitettyjä ideoita on otettu aktiivisesti käyttöön ja jaamme näitä ideoita sisäisesti. HUB:lla on vahva jatkuvan parantamisen kulttuuri sekä oivallinen väylä kanavoida kehitysideoita erilaisten ajankohtaisten teemojen ympärille.

Vastuullisuus pohjana toiminnalle

HUB logistics panostaa energiatehokkuuteen ja ympäristöystävällisiin energiaratkaisuihin. Vihreät arvot ja kestävä kehitys ovat ohjanneet HUB:n toimintaa jo pitkään. ISO14001-ympäristösertifikaatti on ollut käytössä jo 11 vuoden ajan.

HUB:n energiatyöhön kuuluvat säännölliset energiakatselmukset, joiden avulla tunnistetaan mahdolliset haasteet ja etsitään ratkaisuja energiatehokkaampaan toimintaan.

– Käytämme kaikissa omissa yksiköissämme 100 % uusiutuvaa energiaa. Vantaan logistiikkakeskuksessa käytämme myös aurinkoenergiaa. Logistiikkakeskuksemme katolla on yhteensä 560 aurinkopaneelia ja logistiikkakeskuksen vuotuisesta energiatarpeesta noin 17 % tuotetaan aurinkoenergialla, Sampo Arppola kertoo.

 

Lue lisää HUB logisticsin vastuullisuustyöstä. 

 

Jaa tämä juttu.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Scroll to Top