Laadukkaat puupakkaukset vievät tuotteet ehjänä perille

laadukkaat puupakkaukset

Tarve kestäville puupakkauksille lähtee yritysten moninaisista tarpeista. Yksi kaipaa tuotteilleen umpinaisia kuljetuspakkauksia, kun toiselle sopivampi vaihtoehto on kevyempi lava-alusta. Tuotteiden kuljettaminen ehjänä perille on joka tapauksessa yhteinen nimittäjä, ja laadukkaat puupakkaukset mahdollistavat tämän. 

Meillä HUBin Tampereen puupakkauspalveluissa tuotetaan vuosittain tuhansia puupakkauksia pääasiassa Pirkanmaan alueella toimiville teollisuusalan asiakkaille. Puupakkauksia olemme valmistaneet vuodesta 2016 ja muutamassa vuodessa toimintamme on kasvanut tasaisesti.

Valmistamme hyvin monentyyppisiä pakkauksia, esimerkiksi erikoiskokoisia lavoja, häkkipakkauksia ja merilaatikoita. Olemme erikoistuneet suurikokoisiin ja erityisesti pitkiin pakkauksiin, joiden valmistamiseen meillä on hyvät valmiudet. Erikoisin pakkaus, jonka olemme valmistaneet, on keskiverto kesämökin kokoinen kuljetuspakkaus. Asiakkaalle tuotettuun palvelukokonaisuuteen kuului lisäksi pakkauspalvelu eli tuotteen suojaaminen ja pakkaaminen. Tämä oli mielenkiintoinen projekti toteuttaa.

Panostaminen puupakkauksiin kannattaa

Miksi sitten yritysten kannattaa panostaa kestäviin ja laadukkaisiin puupakkauksiin? Puupakkaukset ovat lähtökohtaisesti erittäin kestäviä, ja ne kestävät hyvin matkan aikana aiheutuvia iskuja ja tärinää. Lisäksi ne antavat hyvän sääsuojan tuotteille.

Vuosien kokemuksella voimme sanoa, että puupakkauksia on mahdollista valmistaa hyvin erikokoisina. Puuverstaaltamme on lähtenyt matkaan tuotteita pienistä sarjatuotetuista laatikoista yksittäisiin kymmenmetrisiin puulaatikoihin. Puupakkauksia voidaan räätälöidä asiakastarpeen mukaan niin muodon kuin kokoluokan puolesta, mikä tekee puupakkauksista todella joustavan vaihtoehdon tuotteiden kuljetukseen.

Avaintekijä joustavuuteen on huolellinen pakkaussuunnittelu. Meillä on oma pakkaussuunnittelija, joka alusta alkaen suunnittelee tuotteet. Piirrämme asiakkaalle tekniset kuvat millainen pakkaus voisi olla asiakkaalle sopiva, jonka jälkeen keskustelemme ratkaisuehdotuksesta. Tämän jälkeen valmistetaan prototyyppi, jolla testaamme pakkauksen toimivuuden asiakkaan tuotteelle.

Kaiken kaikkiaan puupakkaukset ovat oiva valinta yrityksille, jotka haluavat kuljettaa tuotteita turvallisesti, kustannustehokkaasti ja ympäristöystävällisesti.

Mitä tulee ottaa huomioon pakkausvalintaa tehdessä?

Pakkausvalintaa tehdessä kannattaa huomioida kuljetusmuoto ja kuljetusmatkan pituus. Mitä arvokkaampi tuote, sitä tarkemmin se tulee pakata säilyäkseen ehjänä koko kuljetusmatkan ajan. Kannattaa myös huomioida tuotteen mahdollinen varastointi, mikäli sitä ei pureta välittömästi.

Yksi huomio on myös loppukäyttäjän näkökulma: kuka pakkausta purkaa ja missä olosuhteissa. Onko pakkaus syytä valmistaa siten, että sen käsittely ja avaaminen on mahdollista useasta eri suunnasta? Kokemuksen kautta olemme myös havainneet, että tuotteen kierrätysmahdollisuudet on syytä ottaa huomioon.

Laadukkaat puupakkaukset kuljetuspakkauksena ovat hyvä vaihtoehto silloin kun kuljetettava tuote on painava ja kuljetusmatka on pitkä. Tällöin esimerkiksi pahvilaatikko ei ole optimaalisin vaihtoehto, koska se ei kestä matkan aikana tapahtuvaa kulutusta. Sateisena päivänä tai merikuljetuksessa pahvilaatikko vettyy ja tuote voi tämän vuoksi mennä pilalle tai rikkoontua. Puinen pakkaus kestää aivan eri tavoin pitkät kuljetukset ja siirrot kulkuvälineestä toiseen.

Meillä HUBilla puupakkauksia on valmistettu pitkään ja kokemus on opettanut, että yhtä ainoaa oikeaa ratkaisua ei ole, vaan pakkaukset valmistetaan asiakasta kuunnellen ja tarkasti räätälöiden. Ota yhteyttä, mikäli kaipaat ammattitaitoista puupakkausten valmistajaa! Me olemme täällä juuri sitä varten.

 

 

 

Heidi Haverinen
Tampereen yksikön päällikkö, joka innostuu helposti ja tarttuu kehitystehtäviin työkavereitakin inspiroivalla tarmolla.

 

Lue lisää puupakkauspalveluistamme! 

 

Jaa tämä juttu.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Scroll to Top