Valitsemme vastuullisuuden joka päivä – tutustu vuoden 2021 vastuullisuusraporttiimme

Sustainability work at HUB logistics

Vastuullisuudella on Hubilla pitkät perinteet ja kestävän kehityksen periaatteet ovat ohjanneet toimintaamme jo vuosia. ISO9001 ja ISO14001-standardien myötä teemme jatkuvaa, pitkäjänteistä työtä kestävämmän logistiikan puolesta, ja pyrimme jatkuvasti kohti vähäpäästöistä tulevaisuutta. Tämä on nähtävissä niin ajokalustossa kuin sähkönkulutuksen tiiviissä seuraamisessa. Hakkilan logistiikkakeskuksen aurinkovoimala vihittiin käyttöön jo neljä vuotta sitten ja olemme vuosien aikana pystyneet tuottamaan keskimäärin 16 % logistiikkakeskuksen vuotuisesta energiantarpeesta aurinkoenergialla.

Ilmastonmuutos on todellinen ja jokaisen on osallistuttava sen ehkäisemiseen. ISO14001-ympäristöjärjestelmä ohjaa meitä ympäristötyössämme: tunnistamme organisaatiomme aiheuttamat ympäristövaikutukset, asetamme päämääriä ja tavoitteita ympäristövaikutusten pienentämiseksi. Sertifioidut laatujärjestelmät takaavat tuotantomme, prosessiemme ja toimintamalliemme laadukkuuden. ISO-sertifikaatit ovat olleet käytössämme jo vuodesta 2011 ja sertifikaateilla oli viime vuonna 10-vuotisjuhlavuosi!

Strategia- ja vastuullisuustyö kulkevat käsi kädessä

Viime vuonna pohjasimme toimintaamme strategisiin tavoitteisiimme olla toimialamme kehityskykyisin ja arvostetuin yritys sekä kasvaa kannattavasti yhdessä asiakkaidemme kanssa. Tavoitteenamme on vastuullisena toimijana parantaa asiakastyytyväisyyttä sekä henkilöstötyytyväisyyttä ja kehittää liiketoimintojamme jatkuvan parantamisen sekä uusien palveluinnovaatioiden avulla. Nämä kaikki toimintaamme ohjaavien standardien mukaisesti ympäristönäkökulmat ja laatu huomioiden.

Panostamme suuresti kehitystyöhön ja viime vuoden aikana käynnistimme useita projekteja sekä sisäisesti että asiakkaidemme kanssa. Projektit ja kehittämishankkeet etenivät suunnitelmallisesti yhteistyössä asiakkaidemme ja kumppaneidemme kanssa.

Projektien järjestelmällisestä edistämisestä kiitos kuuluu HUB:n osaavalle ja ammattitaitoiselle henkilökunnalle. Osaava, ammattitaitoinen ja hyvinvoiva henkilökunta on HUB:n tärkein voimavara ja työtyytyväisyydellä on ansaitusti paikka vastuullisessa, strategisessa tekemisessä. Haluan kiittää työntekijöitämme heidän työpanoksestaan toisena perättäisenä pandemiavuonna.

Etätyöt jatkuivat ja yhteisiä tapahtumia ei viime vuoden aikana juuri järjestetty. Hyvä yhteishenki nousee silti esiin tekemässämme henkilöstötutkimuksessa. Päivittäiset kohtaamiset työelämässä ovat tärkeä tekijä työssäjaksamisessa. Hyvän hengen ylläpitäminen pitkittyneissä poikkeusoloissa lähtee meistä jokaisesta, ja tässä meidän Hubilaiset ovat aivan omaa luokkaansa.

Vastuullisuustyön kehittäminen konsernitasolla

Olemme tehneet vastuullisuuden eteen paljon hyviä asioita ja suuntamme on oikea. Kunnianhimoisina haluamme tehdä vastuullisuustyömme tavoitteellisemmaksi. Perustimme vuonna 2021 vastuullisuustyöryhmän, jonka tehtävänä on määritellä vastuullisuuden tasot ja tavoitteet konsernitasolla. Lähdimme vastuullisuustyöryhmän voimin käymään läpi toimintamme nykytilaa ja määrittämään tulevaisuuden tavoitteita. Vastuullisuusohjelman työstö jatkuu vuoden 2022 aikana ja valmistuessaan tulee osaksi jokapäiväistä toimintaamme. Vastuullisuustyön tuloksena haluamme jokaisen Hubilaisen tunnistavan ja ymmärtävän työmme merkityksen yhä paremmin.

Vastuullisuus kuuluu meille kaikille ja me Hubilla valitsemme vastuullisuuden joka päivä. Tekemästämme vastuullisuustyöstä voit lukea vuosittain julkaisemastamme vastuullisuusraportista.

Toimitusjohtaja
Joni Sundelin

 

HUB logistics vastuullisuusraportti 2021

 

Jaa tämä juttu.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Scroll to Top