HUB logistics vastasi Sulzerin uuden logistiikkakeskuksen tila- ja prosessisuunnittelusta

HUB logistics planned Sulzer's new logistics center

Sulzer Pumps Finland Oy käynnisti keväällä 2021 investointihankkeen, jonka myötä Kotkan tehtaassa valmistettavien prosessipumppujen kokoonpano-, koeajo- ja maalaustoiminnot uudistetaan. Projektin myötä Sulzer otti käyttöön automatisoidun ja digitalisoidun tuotantolinjan ja logistiikkakeskuksen Kotkassa. HUB logistics vastasi uuden logistiikkakeskuksen tila- ja prosessisuunnittelusta.  

Uusi 5 500m2 logistiikkakeskus mahdollistaa komponenttien tehokkaamman käsittelyn sekä niiden oikea-aikaisen jakelun tuotantoon. HUB logistics vastasi logistiikkakeskuksen prosessien ja materiaalivirtojen suunnittelusta, työmenetelmien ja -tekniikoiden määrittämisestä sekä logistiikkakeskuksen toiminnan käyttöönotosta. Sisälogistiikkapalvelu suunniteltiin vastamaan uudistuneiden tuotantolinjojen tarpeita.

Logistiikkakeskuksessa sisälogistiikka toimii alan kärkiluokan automaatiolla ja moderneilla työvälineillä

HUB logistics investoi logistiikkakeskuksen moderniin laitekantaan. Automatisoitu logistiikkakeskus tehostaa tehtaan materiaalitoimintoja ja lyhentää omalta osaltaan läpimenoaikoja.

Operatiivista tehokkuutta tuo logistiikkakeskuksen uusi varastoautomaatio, joka on suunniteltu pientavaralle. Käytössä on neljä varastoautomaattia, jotka mukautuvat varastointitarpeeseen varastoitavan tavaran koosta riippuen. Automaatio tarjoaa kokonaisuudessaan yhteensä 9 600 varastopaikkaa.

Logistiikkakeskuksen ja Sulzerin tehtaan välillä operoi kaksi junaa, joilla tehtaan tuotannossa tarvittavat tarvikkeet toimitetaan tuotantoon setteinä vaunujakelulla.

Logistiikkakeskuksen kapeakäytävävarasto on operatiivisen toiminnan kannalta paras ratkaisu. Se säästää lattiapinta-alaa ja tuo tehokkuutta varastointiin. Kapeakäytävävarastossa operoidaan kahdella uudella kapeakäytävä kombitrukilla.

Sisälogistiikan toiminnot keskitetään uuteen logistiikkakeskukseen

Investointihankkeen myötä Sulzerin Kotkan tehtaan sisälogistiikan toiminnot siirtyivät HUB logistics Packaging Oy:lle. Sisälogistiikan toiminnot keskitetään käyttöönotettuun, uuteen logistiikkakeskukseen. HUB logistics:n toimitusjohtaja Joni Sundelin korostaa investointihankkeen ja logistiikkakeskusprojektin merkittävyyttä:

– Investointihankkeessa mukana oleminen on meille merkittävä monin tavoin. Pääsimme näyttämään osaamistamme ja suunnittelemaan tilat, jotka ovat toiminnoiltaan modernit ja asiakkaan tarvetta vastaavat. Investoimme moderniin laitekantaan ja päivitimme palvelukonseptiamme Sulzerin kanssa uudelle tasolle. Tarjoamme hyvällä yhteistyöllä laaditut laadukkaat prosessit ja osaavan henkilökunnan, jolloin Sulzer voi keskittyä puhtaasti omaan ydinliiketoimintaansa.

HUB logistics:n liiketoimintajohtaja Janne Marttila on erittäin tyytyväinen yhteistyöhön:

– Vuonna 2013 alkanut kumppanuus on vuosien aikana syventynyt ja kehittynyt. Oli erittäin hienoa olla mukana tässä hankkeessa ja päästä aivan projektin alusta asti suunnittelemaan logistiikkakeskusta ja sen toiminnallisuuksia. Aktiivinen ja tiivis yhteistyö Sulzerin kanssa on tuottanut toimivan logistiikkakeskuksen niin prosessien kuin automaation osalta.

 

Lisätietoja:

HUB logistics Finland Oy
Toimitusjohtaja Joni Sundelin
Puh. +358 400 272 995
joni.sundelin@hub.fi

HUB logistics Packaging Oy
Liiketoimintajohtaja Janne Marttila
Puh: +358 50 3173 569
janne.marttila@hub.fi

 

Lue lisää sisälogistiikkapalveluistamme.

 

Jaa tämä juttu.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Scroll to Top