Vahva visio ja usko omaan toimintaan vievät yrittäjää eteenpäin

Aarno Törmälä, Founder of HUB logistics

Aarno Törmälä perusti HUB logisticsin jo 30 vuotta sitten. Törmälän yrittäjyys kumpuaa perhepiiristä ja on kulkenut mukana läpi elämän. Jo kouluikäisenä hän jakoi mainoslehtiä ja toimi talonmiehen sijaisena.

– Uskon, että yrittäjyyteni on peräisin omilta vanhemmiltani ja isovanhemmiltani. Isälläni oli valomainoksia valmistava yritys ja olin useasti isäni mukana myynti- ja asennusmatkoilla ympäri Suomen. Näin hyvin läheltä millaista yritystoiminta on ja mitä se vaatii. Olin jo lapsena ja nuorena yritteliäs ja innokas tekemään töitä.

Törmälän mielestä yrittäjyys vaatii vahvaa visiota ja lujaa uskoa omaan toimintaan.

– Koulutus ja alan tuntemus ovat tärkeitä tekijöitä. Lisäksi työ täytyy kokea itselle merkitykselliseksi. Yrittäjyys vaatii ahkeruutta, pitkäjänteisyyttä ja uskoa omaan tekemiseen. Uusien toimintamallien etsiminen ja kehittäminen yhdessä henkilökunnan kanssa ovat mielestäni avainasemassa. Kaiken tämän lisäksi ripaus onnea ei ole pahitteeksi.

Yrittäjyys antaa paljon, vaikka yrittäjänä vastuu toiminnasta on aina läsnä

Inspiraatio liiketoimintaan syntyy Törmälän mukaan osallistumalla, osallistamalla ja onnistumalla. Kaikkea ei tarvitse keksiä itse, vaan uudet ideat ja toimintamallit voivat syntyä eri asioita yhdistämällä.

– Toiminnan kehittäminen on jatkuvaa opiskelua ja uusiin aloihin sekä teknologioihin tutustumista. Sitten näitä pitää rohkeasti lähteä kokeilemaan. Olen aina ollut vähän Pelle Peloton ja visiönääri, joka tykkää testata uusia ajatus- ja toimintamalleja. Henkilökunnalle pitämissäni koulutuksissa kehotin heitä tekemään välillä asioita toisin – tapoihin ei pidä kangistua. Poikkeamalla tutusta kaavasta voi löytää uusia ajatuksia ja näkökulmia. Tätä periaatetta olemme HUB:lla soveltaneet ja löytäneet lukemattomia uusia tapoja toimia.

Yrityksen pääomistajana Törmälä kokee, että vastuu toiminnasta on aina läsnä. Hän toimi pitkään yrityksen toimitusjohtajana ja oli vuosien ajan tottunut tekemään töitä niin sanotusti kädet savessa. Nykyinen rooli hallituksen puheenjohtajana suo enemmän aikaa miettiä laajempaa kokonaisuutta yhtiön tulevaisuutta ajatellen.

– Omistajana vastuu yrityksestä on aina läsnä, vaikka en enää ole operatiivisessa toiminnassa mukana. Raskain vastuun kanto on aina taloudellinen vastuu. Talouden vaikutus henkilöstöön on palveluliiketoiminnassa hyvin suora. Tämä tuo yrittäjälle joskus hyvin raskaankin velvoitteen. Kyllä se niin menee, että yrittäjyys ottaa paljon, mutta myös antaa paljon.

Paikka sisälogistiikan edelläkävijänä on lunastettu 30 vuoden aikana

Törmälän mielestä HUB logistics on löytänyt oman paikkansa toimialalla kuluneiden 30 vuoden aikana. Virheistä ja harha-askeleista on opittu ja katse on aina suunnattu eteenpäin.

– Olemme kokeilleet paljon ja kaikenlaista. Uskon, että myös tulevaisuudessa katsomme avoimin mielin uusia mahdollisuuksia ja testaamme eri teknologioita keskittymällä kuitenkin strategian mukaiseen ydinosaamiseen ja strategiassa määritettyihin painopistealueisiin. Kuten missiossammekin todetaan – muutamme logistiikkaa uusilla palveluinnovaatioilla. Kaiken sen kokemuksen ja osaamisen myötä mitä meille on kertynyt, HUB:lla on mahdollisuus yllättää asiakkaamme aina uudestaan ja uudestaan positiivisesti, Aarno Törmälä tiivistää.

 

Lue myös artikkeli HUB:n 30-vuotisesta historiasta.

Tutustu logistiikan palveluihimme.

Jaa tämä juttu.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Scroll to Top