Vastuullisuus osana liiketoimintaamme – tutustu vuoden 2020 vastuullisuusraporttiimme

HUB logistics vastuullisuus

Takanamme on melkoinen vuosi. Koronaviruspandemian vaikutukset ovat olleet suuret koko yhteiskunnalle. Monikaan ei varmasti viime vuoden alussa aavistanut kuinka paljon arkemme tulee pandemian myötä muuttumaan.

Viime vuoden tapahtumat nostavat yritysten vastuullisuuden aivan uuteen asemaan. Miten huolehtia työntekijöistä, heidän terveydestään ja jaksamisestaan pitkittyvässä poikkeustilanteessa? Miten turvataan yrityksen toiminnan jatkuminen häiriöttömänä poikkeustilanteessa? Toimintojen sopeuttaminen ja jatkuva tilanteen arviointi tulivat osaksi monen yrityksen arkea vuoden 2020 aikana. Epävarmuus tulevasta leimasi erityisesti pandemian alkumetreillä kaikkea tekemistä.

Teimme pandemian alkuvaiheessa lukuisia ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä ja varautumissuunnitelmia liiketoimintoihin. Ensisijaisena tavoitteenamme oli estää viruksen leviäminen ja työntekijöidemme terveydestä huolehtiminen.

Pandemia vaikutti myös HUB:n liiketoimintaan. Kevään 2020 aikana konsernissamme käytiin YT-neuvottelut varautumiskeinona koronaviruksen vaikutuksiin. Ratkaisuja toiminnan sopeuttamiseksi haimme lomautuksin ja erilaisin työaika- ja työjärjestelyin.

Poikkeuksellisen vuoden aikana koimme myös onnistumisia ja kehityimme vastuullisuuden saralla. Viime vuoden aikana otimme onnistuneesti haltuun kolme uutta asiakkuutta. Prosessien hiominen kuntoon ja järjestelmien integroiminen asiakkaiden kanssa etäyhteyksin vietiin onnistuneesti maaliin. Työtapaturmien määrä on jo usean vuoden ajan ollut laskussa ja viime vuosi Hakkilan logistiikkakeskuksessa oli tapaturmaton vuosi. Ympäristövastuullisuuden osalta työntekijämme nostivat esiin ideoita, joiden avulla pystymme vähentämään jätteiden ja päästöjen määrää. Kaikki hienoja yksittäisiä asioita, joiden perusteella voimme sanoa olevamme oikeanlaisella vastuullisuuden tiellä.

Poikkeustilanteissa yhteisöllisyys, toisten huomioiminen ja arvostaminen korostuvat. Onneksi nämä asiat ovat olleet HUB:n arvoissa ja osana koko yrityksen sisintä jo vuosien ajan. Olen ylpeä siitä, miten hienosti työntekijämme ovat jaksaneet epävarmuuden keskellä mukautuen uusiin suosituksiin, määräyksiin ja toimintaohjeisiin. Pandemiavuosi on korostanut hyvinvoivan työyhteisön ja yhteisöllisyyden merkitystä työelämässä. Yhdessä todella olemme vahvempia ja pystymme upeisiin suorituksiin toisia kannustaen ja arvostaen.

Joni Sundelin
HUB logistics toimitusjohtaja

Tutustu HUB logisticsin vastuullisuusraporttiin:

Vastuullisuusraportti 2020

Jaa tämä juttu.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Scroll to Top